Betoninjectie – Scheurinjectie systemen

Betoninjectie – Scheurinjectiesystemen:

 • Scheuren ontstaan, als de in een bouwdeel werkende krachten, spanningen, groter zijn dan die van de weerstand van het bouwdeel.
  Daardoor, als het bouwdeel scheurt, worden de ontstane spanningen afgebouwd. In vergelijking met de drukvastheid, is de trekvastheid van beton relatief gering. Dit geld in het bijzonder voor vers beton. De meeste scheuren ontstaan daarom door trekkrachten of buigtrekkrachten. Er zijn meerdere oorzaken te benoemen die tot scheurvorming in een bouwdeel leiden:

  • scheurvorming door gewicht, bijvoorbeeld transport of het eigengewicht van het gebouw.
  • scheurvorming door krimp, beton krimpt tijdens het uitharden door warmteontwikkeling.
  • scheurvorming door bewegingen in de ondergrond, zettingen, grondwaterfluctuaties.
  • scheurvorming door thermische invloeden, zoninwerking ( uitzet ) en afkoeling ( krimp)

  Het betoninjectie programma van Köster bestaat uit 6 Polyurethaanharsen die voor alle voorkomende gevallen een zekere oplossing bieden. Bij de ontwikkeling van deze injectieharsen is veel aandacht besteed aan de eenvoudige verwerking en de duurzame werking van het product. Met ons programma kunnen naast scheurinjectie ook grindnesten, wand/vloer aansluitingen en lekkende damwanden worden afgedicht. Vochtbestrijding op een moderne en effectieve wijze.

 

Injecteren met Köster PUR GEL polyurethaan voor scherminjectie, damwandafdichtingen en dilataties.

Het afdichten van voegen, naden en dilataties die vanuit de buitenzijde door drukkend water belast worden, zijn een bijzondere uitdaging, omdat vele afdichtingsmaterialen niet hechten op zowel natte als droge ondergronden. Met Køster PUR Gel volgt een drukinjectie in de voeg, naad of dilatatie waarbij er niet gesloopt hoeft te worden. Er wordt achter de constructie geïnjecteert. Köster PUR Gel verbind zich met het water in en achter de constructie ( water is de 2e component!) tot een elastiche en waterdichte massa. Ook stromend water wordt zo gestopt.

Scherminjectie achter de muur of wand

Een bijzondere toepassing van Köster PUR Gel is het achteraf oplossen van een lekkage als het bouwwerk ( b.v. een lekke parkeergarage ) als is aangevuld met grond. Tevens kan dit worden toegepast als het op te graven deel van een gebouw overbouwt is of als het strak langs een straat ligt. Kortom van buiten niet bereikbaar dan van binnenuit naar buiten injecteren met Köster PUR Gel scherminjectie!

Schematisch ziet het er als volgt uit, zie afbeelding.

Offerte aanvragen


close-link

Informatie Brandwerende Afdichtingen
close-link