Toepassingen

Innovatie

Innovatie is het invoeren van een nieuwigheid. Deze nieuwigheid kan zowel technisch als niet-technisch zijn.

Innovatie kan zich afspelen binnen een bedrijf, het kan hierbij dan gaan over technische en niet technische innovaties. Innovaties die technisch zijn gaan over het sterk verbeteren/vernieuwen van een bepaald product of het proces waarmee dit product wordt ontwikkeld. Men spreekt echter van een niet-technische innovatie als de vernieuwing zich afspeelt op bijvoorbeeld organisatorisch vlak.

Innovatie wordt slechts innovatie genoemd als de nieuwigheid in gebruik wordt genomen en iets toevoegt aan de organisatie. Een nieuwigheid die de buitenwereld niet ziet, is geen innovatie. De vernieuwing zorgt vaak voor een economische groei en de overheid ziet innovatie daardoor als een essentieel element in de economie. Als de vernieuwing zich geografisch verspreidt, spreekt men van innovatiediffusie.

 

“Werk samen met mensen van wie je iets kunt leren.”
Pharrel Williams

Binnen RPS volgen we heel nauwlettend de verschillende evoluties van producten en oplossingen in de markt om zo telkens de meest performante oplossing te bieden. Niet enkel op productniveau zijn we bezig met innovatie maar ook langs de bedrijfsvoering. Zo hebben we recent een nieuw en performant CRM programma geïmplementeerd voor klanten opvolging en voor de uitvoering een digitale werkbon om zo snel en efficiënt mogelijk de werken uit te kunnen voeren. Door deze implementaties willen we de kwaliteit verhogen.

Offerte aanvragen


close-link

Informatie Brandwerende Afdichtingen
close-link