Bitumineuze waterdichting

BITUMINEUZE TOPLAGEN

De bitumineuze toplaag, de bovenste laag van de dakopbouw met roofing, moet bestand zijn tegen weer en wind. Daarnaast moet dit membraan perfect aansluiten op de onderlaag.
Niet alle materialen zijn namelijk zomaar verenigbaar. Wanneer je bitumen op bitumen aanbrengt, ben je zeker van een goede hechting.

Wij brengen toplagen aan voor verschillende soorten bouwprojecten: van groendaken tot cool roofs of membranen voor burgerlijke bouwkunde. Bij ons vind je toplagen uit elastomeer bitumen of plastomeer bitumen. Ontdek snel alle SBS-, APP– of DUO-producten.-, en vergeet geen kijkje te nemen tussen de FMgecertificeerde membranen.

 

BITUMINEUZE ONDERLAGEN

In een bitumineus daksysteem mag een sterke onderlaag niet ontbreken. Zo ben je zeker van een goede basis voor de toplaag.

 

DAMPSCHERMEN

Wil je vochtproblemen in de dakopbouw voorkomen? Dan is een kwalitatief dampscherm onontbeerlijk. Deze water- en luchtdichte folie moet aangebracht worden aan de warme zijde van het platte dak, onder de isolatie. Zo kan het membraan het bovenliggende isolatiemateriaal beschermen tegen damp die ontstaat in de woning (bijvoorbeeld door koken of douchen). Die damp kan schimmelvorming veroorzaken en is nefast voor de thermische werking van het isolatiemateriaal.

 

PRIMERS EN LIJMEN VOOR BITUMINEUZE DAKBEDEKKING

Wanneer je voor bitumineuze waterdichting kiest, is een kwalitatieve primer een must. Zo’n vernis verzekert een goede hechting tussen de waterdichting en de ondergrond. Wij werken met een uitgebreid assortiment primers – op waterbasis, zonder solventen of op basis van vluchtige solventen – om aan te brengen op hout, beton, bitumen of een ander materiaal. Daarnaast hebben we niet alleen hechtingsvernis voor roofing, maar evengoed voor vloeibare waterdichting.

 

TOEBEHOREN VOOR BITUMINEUZE WATERDICHTING

De bitumineuze toplaag, de bovenste laag van de dakopbouw met roofing, moet bestand zijn tegen weer en wind. Daarnaast moet dit membraan perfect aansluiten op de onderlaag. Niet alle materialen zijn namelijk zomaar verenigbaar. Wanneer je bitumen op bitumen aanbrengt, ben je zeker van een goede hechting.
Toplagen in bitumen
Wij hebben toplagen voor verschillende soorten bouwprojecten: van groendaken tot cool roofs of membranen voor burgerlijke bouwkunde.
Dakrandprofiel om de roofing af te werken
Met dakrandprofielen word de dakrand van het plat dak netjes afgewerkt en geef je de bitumen de nodige bescherming tegen de weer elementen en water infiltratie.

 

Offerte aanvragen


close-link

Informatie Brandwerende Afdichtingen
close-link